Манчестър Юнайтед сломи Нотингам Форест с 3:0 в мач от 17-ия

...
Манчестър Юнайтед сломи Нотингам Форест с 3:0 в мач от 17-ия
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед не се затрудни срещу Нотингам Форест при завръщането на Висшата лига

Манчестър Юнайтед пречупи Нотингам Форест с  3:0 в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. 

В 20-ата минута Маркъс Рашфорд изведе " алените дяволи " напред в резултата. Само три минути по-късно Марсиал удвои преднината на домакините, а Фред оформи класиката в 87-ата минута. 

Така Манчестър Юнайтед остава на петото място във Висшата лига с 29 точки, една зад Тотнъм, само че и с мач по-малко от " шпорите ".

Първият по-опасен миг бе пред вратата на Нотингам Форест. Рашфорд получи топката на далчната греда, открит от Антони Марсиал. Десетката на " алените дяволи " пое топката на гърди и даже насочи удар след залъгващо придвижване. Той обаче бе блокиран, само че топката попадна в краката на Маласия, който също насочи изстрел на собствен ред. Този път Уейн Хенеси трябваше да се намесва, а откакто игра с топката тя се отби и в гредата, само че не попадна във вратата на гостите.

В 13-ата минута Райън Йейтс от състава на Нотингам Форест проби самостоятелно отдясно, стигайки до наказателното поле. Той опита подаване съвсем от аутлинията, само че то бе блокирано, а топката излезе в корнер. Гостите не се възползваха от ъгловия удар по най-хубавия метод, а даже дадоха късмет на " алените дяволи " да контраатакуват. Защитата на Нотингам Форест обаче се оправи.

В 20-ата минута Кристиан Ериксен изненада гостите с корнер изпълнен по земя. Датчанинът пусна подаване в наказателното поле, а до топката стигна Маркъс Рашфорд, който с едно допиране насочи удар и то в мрежата зад Уейн Хенеси - 1:0.

Само три минути по-късно Антони Марсиал удвои преднината на домакините, откакто Рашфорд се оправи с двама бранителя на Нотингам и откри сътрудника си, който също стреля с едно допиране от придвижване, отвън наказателното поле. Ударът му бе лек, само че изненада Уейн Хенеси, който макар че стигна до топката, не съумя да я избие - 2:0.

Най-доброто състояние за Нотингам Форест от началото на мача бе удар от сериозна отдалеченост в 33-ата минута. Мощният изстрел бе дело на Райън Йейтс. Давид де Хеа бе на вярното място и се намеси, спасявайки даже с тяло.

Пет минути преди края на първото полувреме Джеси Лингард получи късмет да центрира от директен свободен удар. Той изпрати хубаво подаване към далечната греда, където Райън Йейтс се освободи и стрела с главата. Топката попадна във вратата на " алените дяволи ", само че насладата на гостите бе къса, защото попадението бе анулирано поради засада на Ауоний, в чийто крайник топката рикошира след удара на Йейтс и чак по-късно се озова в мрежата.

Второто полувреме стартира по-спокойно като рискови ситуцаии в първите няколко минута на втората част нямаше. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед - Джеси Лингард, бе сменен в 53-ата минута. Това бе първата промяна в мача и тя беше насилствена.

В 56-ата минута Антони бе изведен на чиста позиция за попадение след няколко страхотни и бързи паса сред футболистите на " алените дяволи ". Ударът на бразилеца обаче бе отразен от Уейн Хенеси. Четири минути по-късно Марсиал пък бе изведен в наказателното поле на Нотингам Форест. Той опита удар, който обаче бе право в стража на гостите. Вратарят се намеси чудесно за следващ път.

Гарначо, който се появи от пейката, стартира отлична офанзива на Манчестър Юнайтед в 68-ата минута. Топката стигна до Маркъс Рашфорд, който насочи сложен изстрел в наказателното поле. Уейн Хенеси обаче още веднъж избави. Последваха два следващи корнера за " алените дяволи ", само че без повече рискове пред стража на гостите.

Именно нападателят на Манчестър Юнайтед имаше искания за дузпа в 70-ата минута, които обаче бяха подминати от основния арбитър. Вместо това Нотингам Форест контраатакува и на два пъти стреля към вратата на Де Хеа. Испанецът обаче и двата пъти се намеси чудесно, с цел да не остави никакъв късмет на гостите и да резервира преднината на отбора си с два гола.

В 83-ата Бренън Джонсън проби хубаво отдясно и стигна до наказателното поле на Манчестър Юнайтед. Той опита да върне подаване към бялата точка за осъществяване на дузпи, само че пасът му бе блокиран. Последва корнер, при който се стигна до съществено безредие в наказателното поле на домакините, само че удар към Де Хеа по този начин и не бе насочен.

Каземиро открадна топката при неприятно подаване от страна на Емануел Денис. След това бразилецът прати извеждащо подаване към Фред, който се включи в наказателното поле чудесно и с пряк удар от придвижване прати топката около Уейн Хенеси, който нямаше никакъв късмет - 3:0.

FT / Манчестър Юнайтед - Нотингам Форест 3:0

1:0 Маркъс Рашфорд 20'

2:0 Антони Марсиал 23'

3:0 Фред 87'

Съставите на двата тима:

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 29. Уан-Бисака, 19. Рафаел Варан, 23. Люк Шоу, 12. Маласия, 18. Каземиро, 14. Кристиан Ериксен, 21. Антони, 8. Бруно Фернандеш, 9. Антони Марсиал, 10. Маркъс Рашфорд

Старши треньор: Ерик загар Хаг

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР